Mensen & Planeet

Bij Mc Three dragen we zorg voor het milieu. We produceren op een milieubewuste manier en dankzij onze energiebesparende inspanningen verminderen we onze impact spectaculair. We doen er alles aan om afval te voorkomen, te hergebruiken en te recycleren.

Certificaten

Verantwoord, veilig en transparant

Dankzij onze inspanningen ontvingen wij het ‘Oeko-Tex Standard 100’-certificaat. Dat is een internationaal certificeringssysteem voor textielbedrijven. Het certificaat bewijst dat Mc Three zich voortdurend inzet voor een verantwoorde en duurzame productie. Voor onze afnemers is het een bewijs dat we een ernstige en betrouwbare zakenpartner zijn. Voor medewerkers, kleinhandelaars en consumenten is het dan weer een bijkomende garantie dat onze tapijten geen schadelijke stoffen bevatten.

Download

Ethische handel

Mc Three behaalde met succes de ‘ETI Base Code’. ETI staat voor ‘Ethical Trading Initiative’ en bewijst dat we zorgen voor de beste werkomstandigheden voor onze medewerkers.
We vragen ook aan onze belangrijkste leveranciers om de ETI Base Code te onderschrijven.

RefleXion

Milieubewust design wordt de norm in de ontwikkeling van tapijten. De nieuwste innovatie van Mc Three volgt die norm: RefleXion, gemaakt met gerecycleerde polypropyleen, afkomstig van plastic afvalproducten. In de rug is bovendien de jute vervangen door eigen garenoverschotten waardoor we het milieu minder belasten.

Download

Veiligheid en welzijn

Voor Mc Three zijn het welzijn en de veiligheid van medewerkers prioritair. We vinden het belangrijk dat onze mensen zich goed voelen op de werkvloer. Daarvoor voorzien we onder andere lichtkoepels in het dak om zoveel mogelijk daglicht binnen te laten. We werken voortdurend aan een ergonomische werkplaats, preventie en bescherming. Ook op vlak van brandveiligheid ondernemen we heel wat stappen.

Grondstoffen en afval

We produceren het poolmateriaal in huis.
Garens verpakken en vervoeren we in herbruikbare verpakkingen of containers.

Grondstoffen en afval
Grondstoffen en afval

Uiteraard sorteren we naast textielafval ook papier en karton, plastic, PMD, metalen, lampen, huishoudelijk afval, palletten en olieresten voor recyclage.

We hergebruiken bobijnhulzen, palletten bezorgen we terug aan de leveranciers, resten van jute worden opgehaald en verwerkt in andere producten, zoals bv. matrassen. Katoenafval gebruiken we intern als poetsdoeken.

Grondstoffen en afval
Grondstoffen en afval

Recyclage: erkende recyclagebedrijven halen ons textielafval op en verwerken het tot diverse producten, onbruikbare garens worden opgehaald en verwerkt tot vezels voor auto-interieurs (bv. bindvezel), als tapijtverpakking gebruiken we recycleerbaar polyethyleen, erkende recyclagebedrijven halen ook het poetswater (bv. gecontamineerd met latex) en de afvalolie op en een gespecialiseerd recyclagebedrijf haalt onze informaticatoestellen op.

Milieunormen

Mc Three werkt al ruime tijd nauw samen met externe specialisten om de productie af te stemmen op de strengste milieunormen.
Onze weefgetouwen en machinepark zijn ultramodern en efficiënt en we gebruiken enkel milieuvriendelijke onderhoudsproducten. Niet alleen binnen de fabrieksmuren respecteren we het milieu: ook daarbuiten hebben we aandacht voor een goed onderhouden groene zone.

Grondstoffen en afval
Grondstoffen en afval

Herbruikbare
energie

Op het dak van onze vestiging in Waregem liggen
14.000 m² zonnepanelen.

Klaar om met ons samen te werken?

Contacteer ons

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen?
Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief!